Регион

Откриха сребърни бижута за над 40 000 лв. в микробус на Капитан Андреево

Контрабандни сребърни бижута за над 40 000 лева са открити в пътнически микробус на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Бусът е пристигнал на пункта вчера сутринта. В него от Турция за България пътували водачът и две жени, всички български граждани. Те заявили, че не пренасят стоки, валута и валутни ценности за деклариране.

Автомобилът е селектиран за щателна митническа проверка, при която са открити 11 пакета. Те са били укрити във фабрична кухина в купето, под пасажерската и шофьорската седалки, както и в джобовете на дамски елек и във възглавница, които са били част от личния багаж на една от пътничките.

Намерени са общо 2 311 бижутерийни изделия – пръстени, гривни, медальони, колиета и обеци. При направената от вещо лице експертиза се установява, че накитите с тегло 6 743 грама са от сребро проба 925 на стойност 40 458 лева.

Контрабандните накити са собственост на една от жените, на която е съставен акт по Валутния закон. По случая е образувано административнонаказателно производство.

За периода от май до края на септември на тази година при проверки на „Капитан Андреево“ митничарите са задържали близо 72 кг. контрабандни златни и сребърни накити, което е 14 пъти повече в сравнение със същия период на миналата година.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button