Хасково

Обжалват заповедта на здравния министър с новите COVID-мерки

Жалба до Административен съд – София срещу последната заповед на здравния министър с новите COVID-мерки ще подадат в понеделник от хасковското Движение българско семейство, съобщи адвокат Ростислава Жекова, която е изготвила жалбата.

Според жалбоподателите се ограничават конституционните права на неваксинираните и те се поставят в по-неблагоприятно положение от ваксинираните срещу COVID-19. С новата заповед се въвежда зелен сертификат за редица дейности на закрито. В жалбата се казва, че така се въвеждат двойни стандарти, гражданите се разделят на две групи и имало условия за дискриминация и скрита принуда.

Оспорващите заповедта посочват, че поставянето на ваксината е доброволен акт и не би следвало непоставянето й да се преследва от закона или административните актове. В жалбата се казва още, че ограничаването на права, гарантирани от Конституцията е акт на извънредни събития и не може да бъде обект на административно решение и едноличен административен акт. По тази причина жалбоподателите искат да бъдат призовани на съд и след излагането на аргументите си заповедта да бъде призната за незаконосъобразна и отменена.

В страната били подготвени и други подобни жалби.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.10.2021 1:33 1:33

тая „адвокатка“ ако работеше в Язаки примерно,дали щеше да има сили,психика и време да се занимава със загубени каузи?Едва ли!

Back to top button