Спорт

Хасковски професионални гимназии ще получат спортно оборудване

Три хасковски професионални гимназии са сред 91 в страната, които ще получат спортно оборудване и обзавеждане, съобщават от Министерството на образованието и науката.

ФСГ „Атанас Буров“ е в списъка на гимназиите, които ще получат оборудване за открити фитнес площадки. То включва троен комбиниран външен фитнес уред – висилка, разгъвач и за теглене, комбиниран уред 6 в 1 и ударопоглъщаща настилка.

ФСГ, ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ и ПГТ „Александър Паскалев“ ще получат спортно оборудване за физкултурни салони. Ще се финансира закупуването на комплект от спортни съоръжения – тренировъчна дървена стена, метален барабан в комплект с въже за дърпане, тренировъчни колани, дъски за коремни преси, топка с дръжка, тренировъчен комплект за високо интензивни тренировки и др. ФСГ и ПГМЕТ ще получат по 6 комплекта, а ПГТ – 2 комплекта.

Днес от МОН обявиха обществената поръчка. Оборудването е за над 2 млн. лв. по европроект.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button