Спорт

Младите баскетболисти са на полуфинал на Световното по умения

България се класира за втора поредна година на полуфинал на Световното първенство по умения FIBA Skills Challenge, съобщават от федерацията по баскетбол.

След като миналото лято 17-годишните се класираха втори на първото издание на турнира, тази година момчетата от по-долния набор – до 15 години, преодоляха квалификациите и продължават без загуба в надпреварата. Днес избраниците на Юлиян Аладжов и Румен Шопов се оказаха по-добри от Полша и спечелиха със 124:110. Българите бяха много по-прецизни в изпълнението на елементите и събраха 32 точки за 142 секунди. Съперникът записа 22 точки за 124 секунди. Петицата на България за днес бе Кристиян Желев от Хасково, Камен Каменов, Преслав Дурев, Деян Колев и Александър Жилев.

На 25 октомври е следващият двубой на „лъвчетата“. Китай също стигна до Топ 4, като трябваше да са съперник на нашите в четвъртфинала, но промяна от страна на организаторите ги прати срещу Тунис. Китайците спечелиха със 118:110. До полуфинал стигнаха и Монголия – световен шампион за 17-годишни, и Израел.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button