Спорт

България ще играе за бронзовите медали на световното по баскетболни умения

Националният отбор на България до 15-годишна възраст ще играе за бронзовите медали на FIBA U15 Skills Challenge 2021. Нашите записаха първа загуба в турнира – от Монголия, съобщават от федерацията по баскетбол.

Монголците са световни шампиони на по-горния набор, като миналата година победиха именно България във финала на FIBA U17 Skills Challenge 2020. Вчера българите записаха резултат 111 срещу 106 за монголците. Нашите записаха 29 точки, колкото имаше съперникът им, но бяха с 5 секунди по-бавни в преодоляването на препятствията. Отборът ни бе в състав Михаил Калинов, Деян Колев, Цветан Кирилов, Теодор Трифонов, Кристиян Желев от Хасково.

В другия полуфинал Израел надви Китай със 104:110. Така след два дни българите ще спорят с Китай за бронзовите медали от Мондиала.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button