Любопитно

Деца събират народни носии и снимки от архива на баба и дядо

Конкурс на тема „Любопитно за родния ми край – от архива на баба и дядо“ за децата от училищата от селата на община Хасково, организират от Туристическия информационен център и фондация „Хало“.

Инициатива е продължение на онлайн рубриката „История, традиции и малко познати места от родния ни край“. Сега учениците от първи до седми клас могат да представят в училището си автентични народни носии, старинни предмети от живота и бита на хората в селото, документи или снимки от архива на баба и дядо, традиционни местни рецепти и ястия, забравени истории и легенди от родния край.

Заключителният етап на конкурса е до 5 ноември, когато ще бъдат заснети и участниците с представените от тях материали, при спазване на всички противоепидемични мерки. На 8 ноември на фейсбук страницата на Трустическия информационен център ще бъде публикуван албум с всички снимки. Потребителите на социалната мрежа могат да гласуват до 12 часа на 15 ноември, като три от снимките събрали най-много харесвания ще получат специални награди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button