Регион

Протестно шествие срещу бежанския център в Харманли

Протестно шествие срещу бежанците организираха жители на Харманли в съботната вечер. Те тръгнаха от района на градската градина и стигнаха до Регистрационно – приемателния център.

Напрежението в града ескалира преди седмица, когато група бежанци се скараха и се стигна до изпочупени стъкла на фризьорски салон и автомобили в района на автогарата.

Протест ХарманлиВ центъра в момента са настанени около 1 200 предимно млади мъже, които се движат на групи из града и това притеснява местните, казаха организаторите на протеста. Това е друга култура, говорят на друг език и ние се притесняваме да не се стигне до други случки като тази от последната седмица, обясниха те.

Протестиращите настояват за строг вечерен час в бежанския център и през зимата обитателите му да нямат право да са навън след 17:30 часа, а през лятото – след 18:30 часа. Те искат и засилено присъствие на жандармерията в Харманли. Притесняват се и от това доколко строг е контролът от към противоепидемични мерки.

Протест Харманли
Протестиращите връчиха исканията на директора на РПЦ – Харманли Славчо Янев

Протестиращите връчиха исканията си на директора на РПЦ – Харманли Славчо Янев, който ги успокои, че няма компрометирани участъци на оградата на центъра, а тези, които пристигат директно от границата се поставят под карантина и всички се тестват. Той обаче обясни, че няма как да бъде ограничено движението им из града.

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button