Хасково

577 са под карантина в община Хасково, вече заявяват да гласуват на изборите

577 са хората под карантина в община Хасково. Това стана ясно на днешните консултации в кметството за определяне съставите на Подвижните секционни избирателни комисии на територията на общината.

В консултациите участваха всички парламентарно представени партии и коалиции с изключение на Демократична България. Техните места в комисиите бяха заети от останалите партии, които постигнаха съгласие за състава на секциите.

Хората под карантина ще гласуват в подвижна секция ако има поне 7 желаещи. Заявленията в свободен текст се подават от днес чрез упълномощено лице до общината или по електронната поща. Това ще може да стане и в изборния 14 ноември. 33 пък вече са заявили да гласуват в подвижната секция за хора с трайни увреждания.

Секции ще има в МБАЛ – Хасково, следствения арест, центъра за психично здраве. При поне 10 лежащо болни, които искат да гласуват ще има секции в ковид-отделенията на МБАЛ – Хасково и белодробната болница.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button