Любопитно

Засаждат 150 000 цветя в хасковските градинки

Засаждане на есенни цветя се извършва по парковете и алеите в Хасково. Близо 150 000 стръка различни паркови растения ще бъдат засадени през следващите дни, съобщават от общината.

От тази година служителите на Екопрогрес заложиха и на цветни фигури, които допълнително допринасят за красивата градска среда. Пред сградата на общината по повод 8 септември беше направена цветна декоративна осмица. Сега се подготвя много по-атрактивна фигура – цветен ключ сол пред паметника на Аспарух Лешников – Ари. От днес започна подготовката на цветната фигура. За сега тя се прави от виоли -теменужки. В целия си разкош тя ще се прояви през пролетта, когато ключът сол ще бъде направен от килимни растения.

Обновяването на цветните алеи върви успоредно с почистване и цялостна промяна на някои части на центъра на града. В района на НТС вече са засадени нови кълбовидни рози, правят се паркови декорации от цветя, дървесен чипс и камъни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button