Хасково

Нови 11 сигнала на „зеления телефон“ на екоинспекцията в Хасково

11 сигнала са подадени на „зеления телефон“ на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково през октомври.

Един от тях е за състезание с мотори в защитени зони в територията на община Маджарово. Сигналът е оценен като основателен и е препратен по компетентност до полицията, горското стопанство и кмета на община Маджарово.

Друг сигнал е за отпадни води от кравеферма в село Долно Сираково. Сигналът също е основателен и е препратен до ОДБП – Хасково и община Минерални бани. Сигнал за изсипани строителни отпадъци на стадиона в село Бодрово е препратен по компетентност до община Димитровград.

Има два сигнала за пострадали птици, които са изпратени за лечение. Няколко сигнала пък са оценени като неоснователни.

РИОСВ – Хасково обслужва и област Кърджали, като сред сигналите от този регион е от село Соколите, община Черноочене, където мечка е нападнала крави. Изпратено е писмо до МОСВ за изплащане на обезщетение на собственика на добитъка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button