Регион

Откриха 761 старинни монети и накити под акумулаторите на камион

761 старинни монети и накити са открити при проверката на товарен автомобил, пътуващ за Великобритания на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Камионът с чужда регистрация е пристигнал на пункта на 31 октомври около 2 часа на входящо трасе от Турция. Турският водач е представил редовни документи за превозвания товар от Турция за Великобритания и е обявил, че няма друго за деклариране.

Монети

При извършената проверка митничарите обаче откриват под акумулаторите на камиона укрити 5 пакета, опаковани с тиксо. Установено е, че те съдържат 716 старинни на вид монети от бял и цветен метал, както и 45 броя старинни накити и предмети, сред които пръстени, медальони, обеци, фигурки, плочки, печати, два овални червени камъка.

Според предварителната експертна оценка тяхната стойност възлиза на около 60 000 лева. Предстои експертиза за датиране и прецизно идентифициране на иззетите артефакти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
В .Господинов
В .Господинов
04.11.2021 18:43 18:43

Сребърните монети са като гледам средновековни грошове от англия или по скоро франция ,какво са правели в турция?

Back to top button