Регион

Окончателно оставиха в ареста шофьора на Поршето с близо 3 кг. канабис

Пловдивският апелативен съд потвърди взетата от Хасковския окръжен съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо шофьор, арестуван с канабис на ГКПП „Капитан Андреево“.

Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 24 октомври на пункта се е опитал да пренесе от България в Турция 2.8 килограма марихуана на стойност 11 280 лева. Както Haskovo.info писа, наркотикът беше укрит в специален тайник в багажника на управлявания от обвиняемия автомобил „Порше Кайен“.

Пловдивският апелативен съд намери, че събраните до момента доказателства обосновават предположение за извършване на деянието от страна на обвиняемия. Налице е сериозна опасност от укриване или извършване на престъпление, ако спрямо него се осъществява по-лека мярка за неотклонение. Според съда опасността се извежда от тежестта на предвиденото от закона наказание – от 10 до 20 г. затвор и глоба от 100 000 до 200 000 лв.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button