Спорт

Даниел Николов спечели титлата на турнир по бадминтон в Унгария

Хасковлията Даниел Николов спечели титлата на мъже единично на международния турнир по бадминтон в Будайорш (Унгария) с награден фонд 5 000 долара, съобщават от федерацията.

Поставеният под номер 7 в схемата Николов победи на финала снощи Сатниш Кумар Карунакаран от Индия с 21:17, 21:18 за 53 минути. Българинът печели първа титла за годината и изобщо първи турнир от подобен ранг.

„Турнирът мина доста добре за мен. Най-трудният мач физически беше на финала, на полуфинала се чувствах по-свободен и по-освободен. На финала просто имаше доста умора, но успях да победя“, каза Николов в интервю за БТА.

На полуфинала и на финала той надделя над силни състезатели от Индия. „Физически бях добре. Най-трудно ми беше срещу индийците, те са по-силни от другите, по-стабилни, правят по-дълги разигравания и трябва да се бориш за всяка точка. Във втория кръг срещу италианеца също не беше леко“, добави той.

Промяната в начина на тренировки и работата на целия щаб са допринесли за този успех, смята Николов. „Основно започнахме да тренираме по-концентрирано, участвам и на доста турнири. Преди надпреварата в София тренирахме с тима на Малайзия една седмица, това също ми помогна. Изобщо целият екип много ми помага. Хубавото е, че за момента всичко е насочено към мен“, каза Николов, който тренира отскоро под ръководството и на най-добрата българска състезателка в историята Петя Неделчева.

Николов заяви, че далечната му цел е участие на олимпийските игри в Париж 2024. „Конкретно искам да се представям добре във всеки мач. Целта ми е да вляза в топ 100 на световната ранглиста до края на годината, а далечната цел е олимпиадата в Париж“, добави Николов.

Следващите му участия в турнири са в Северна Ирландия, Шотландия и Уелс.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Умно
Умно
07.11.2021 13:01 13:01

Такива новини трябва да четем – за успешни хасковлии!

Back to top button