Регион

Потвърдиха 25-годишната присъда за легионера Пачалиев за убийството на фелдшера в Орешник

Бургаският апелативен съд потвърди 25-годишната ефективна присъда за легионера Иван Пачалиев за убийството на фелдшера Димитър Факиров в тополовградското село Орешник.

Престъплението беше извършено на 8 октомври 2019 г. Факиров беше наремен мъртъв в здравната служба на селото през октомври 2019 година. Той е бил убит чрез нанасяне на 38 удара с нож, довели до остра кръвозагуба. Малко по-късно беше арестуван Пачалиев. Той беше обвинен и че е държал противозаконно 111 патрона в дома си.

Пред Апелативен съд – Бургас делото е образувано по жалба на подсъдимия, който претендира за отмяна и постановяване на нова оправдателна присъда и от частните обвинители, които настояват за доживотен затвор или доживотен затвор без замяна по преценка на съда. В съдебно заседание представителят на бургаския съд е заявил, че жалбите са неоснователни, а присъдата е обоснована и законосъобразна.

Определянето на по-ниско по размер наказание ще бъде обществено неоправдано и несправедливо. Неоснователна се явява претенцията на частното обвинение за увеличаване размера на наказанието или замяната му с по тежките алтернативи – доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, тъй като те не съответстват на степента на обществената опасност на деянието и дееца, допълват от съда.

Апелативните съдии са приели, че присъдата на Ямболския окръжен съд е законосъобразна и обоснована и следва да бъде потвърдена. Решението подлежи на касационно обжалване и протестиране пред ВКС.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button