Любопитно

Български изселник в Турция с първа изложба в Хасково

Българският изселник в Турция Яшарали Тахир подреди своята първа самостоятелна изложба в галерия „Форум“ в Хасково.

Той представя 28 платна и три скулптури. Тахир използва смесена техника за своя философски прочит на живота. Със своя академичен почерк търси доброто в света. Художникът е завършил Академията в София и казва, че преди 30 г. хората са били по-духовни – много пъти си е лягал гладен, но е бил щастлив заради срещите си с колегите и пълните галерии.

Изложба

Тахир има галерия в Измир, където е завършила дъщеря му. Сега си е купил две къщи в димитровградското село Бодрово – в едната живее, а другата е превърнал в галерия.

Изложбата ще остане в Хасково до началото на декември.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Румен Тодоров
Румен Тодоров
09.11.2021 21:29 21:29

Разкошен човек ,като личност и художник!

Ивайло
Ивайло
09.11.2021 22:47 22:47

Българските турци са си такива и ви пожелавам винаги да бъдете. Добрия човек не признава религия или етнос той носи душевност. Да сте живи и здрави, историята е за да се помни но и да се учим от нея , живеем в свободна държава и всеки може да бъде какъвто пожелае. Вижте го прекрасен човек усмихнат , неможеш да го сбъркаш бил съм в Турция и нашите турци са много по сърцати и надарени от местните.

Back to top button