Регион

Предупреждават за военни колони по пътищата в Хасковско

Военни автомобилни колони ще се придвижват от днес до 12 ноември от учебния полигон „Корен“ край Хасково до военни формирования в страната, предупреждават от Министерството на отбраната. Автомобилните колони и ешелоните ще се ескортират от Военна полиция.

Колоните ще се движат основно по направленията между полигона „Корен“ и градовете Хасково – Габрово – Севлиево – Плевен и Хасково – Стара Загора – Сливен – Шумен. На 15 ноември придвижването на автобусна и колесна военна техника ще бъде отново от Сливен по автомагистрала „Тракия“ към Хасково и УП „Корен“ и обратно.

Бойна техника на въоръжение в Сухопътните войски ще се транспортира на 11 и 12 ноември с железопътен транспорт от гара Книжовник до гара Плевен-запад и от гара Книжовник до гара Хан Крум. На 15 ноември ще се транспортира бойна техника от жп гара Книжовник до жп гара Сливен.

Haskovo.info припомня, че на полигона се проведе учението „Отбранителен щит – 21“ в което се включиха близо 500 военни и бойна техника.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button