Хасково

49 училища в Хасковско получиха щадящите тестове за най-малките

13 260 COVID-теста за учениците от 1 до 4 клас пристигнаха следобед в Регионалното управление на образованието в Хасково. Те бяха раздадени на директорите на 49 училища, където децата ще учат присъствено.

Както Haskovo.info писа Хасковска област е сред регионите, където най-много родители са дали съгласие децата им да бъдат тествани и да се върнат в класните стаи – 4 045. Дали занятията ще започнат в понеделник или вторник следващата седмица зависи от готовността на училището и от това дали там ще се гласува на предстоящите избори.

Тестове

Сред училищата, където няма секции са ОУ „Любен Каравелов“ в хасковското село Узунджово и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Малко Градище, община Любимец. В Узунджово от 100 деца в 1 – 4 клас родителите на 70 са дали съгласие да се тестват и да учат присъствено. В Малко градище от 30 деца 28 ще се върнат присъствено в клас. Директорите им заявиха пред Haskovo.info, че вече са създали организация за тестването в понеделник, което ще се извърши от педагогически и непедагогически персонал, защото не във всяко училище има медицинско лице. Някъде се включват и родители.

Тестове

Тестовете за Хасково са от вида, при който децата дават слюнчен секрет през пластмасова фунийка, прикрепена към контейнер. Началникът на РУО Веселина Павлитова припомни на директорите, че ако тестът отчете положителен резултат детето трябва да се насочи към личния лекар и да му се направи PCR тест за Covid-19.

Haskovo.info припомня, че близо 60% от паралелките от 1 до 4 клас в Хасковска област ще се върнат присъствено в училище след тестване на децата. Останалите продължават обучението си онлайн.

Тестове

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button