Хасково

12-годишно момиче от Хасково със стипендия за изявени деца

Наградените деца12-годишната възпитаничка на Школата по етнография на Младежки център-Хасково Десислава Димова спечели трето място в националния конкурс „Хората- еднакви и различни“ с есето си „Детето в света на възрастните“, съобщи ръководителят на школата Нели Арнаудова.

Конкурсът е по гражданско образование, обясни Арнаудова. С това призово място Десислава печели и стипендия за изявени деца, която е в размер на 120 лв. месечно в продължение на една година. Децата от школата са участвали с общо 12 есета, Пламена Владимирова пък е с поощрителна награда.

25 млади етнографи от школата са участвали в друг национален конкурс – „От Коледа до Васильовден“. 10-годишната Мая Нанева е спечелила третото място с изработените от нея кукла- коледар и макет на посрещане на коледари. Поощрителна награда от конкурса има и за цялата Школа по етнография към Младежки център.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button