Хасково

С отсъстващи членове на СИК и проблемни машини започна изборният ден в Хасковска област

Изборният ден в Хасковска област започна, като в някои секции имаше забавяне заради неявили се членове на СИК и технически проблеми с машини, съобщиха за Haskovo.info от РИК – Хасково.

Отсъстващите членове на секции ще бъдат заменени. Две от машините за гласуване имат проблем, като техници се опитват да го отстранят. Засега няма искане за преминаване на гласуване с хартиени бюлетини.

В СИК 21 в димитровградската спортна зала „Младост“ например изборният ден започна с около 15 минути закъснение. Няколко избиратели чакаха пред секцията от 7 часа и недоволстваха заради забавянето. Те направиха забележка на членовете на СИК, че е трябвало да дойдат по-рано, за да се подготвят. Възникна и спор защо има две кутии за бележките от машината, вместо една. Докато бъде открит изборният ден медицинска сестра измери температурата на членовете на секцията. Забавяне с около 20 минути на изборния ден е имало и в една от секциите в хасковската Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“.

Както Haskovo.info писа, 15 мобилни екипа с по една медицинска сестра мерят температурата на членовете на СИК в община Хасково. При съмнение те ще бъдат тествани за COVID-19. От РЗИ – Хасково са предоставили на общината 1 280 бързи теста.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button