Спорт

Адрияно продължава напред на сингъл и двойки в Адана

Хасковлията Адрияно Дженев и Илиян Радулов при юношите и Денислава Глушкова и Александра Габровска при девойките се класираха за четвъртфиналите на турнира на твърди кортове от трета категория на ITF в Адана (Турция), съобщават от федерацията по тенис.

Илиян победи Кареч Юзале от Турция с 6-0, 7-5. Адрияно поведе с 2-0 преди Даниал Расхматулайев от Казахстан да се откаже. Утре Радулов и Дженев ще играят на четвъртфиналите срещу първите двама поставени в схемата.

Поставената под №1 при девойките Денислава Глушкова се наложи с 6-2, 6-4 над германката Лука Воке. Александра Габровска победи с 6-3, 1-6, 7-5 Ирем Курт от Турция.
Т

рима българи се класираха за полуфиналите по двойки при юношите. Илиян Радулов и Виктор Марков победиха със 7-6(4), 6-4 Фатих Сари и Юмит Йенилмез от Турция. Адрияно Дженев и Николас Кобелт от Швейцария се наложиха с 6-3, 6-2 над Алекси Хамротау от Беларус и Йегор Опасенко от Украйна.

Денсилава Глушкова пък е на полуфинал по двойки при девойките. Българката и Мешкатолзахра Сафи от Иран победиха с 6-4, 6-2 холандките Конинг и Сибесма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button