Хасково

Хасковски превозвач: Автобусът от „Струма“ е бил стар, подправили са документите – ВИДЕО

Автобусът, който изгоря на магистрала „Струма“ и загинаха 45 души, е бил стар и не отговоря на изискванията, които имат моделите след 2018 година. Това коментира пред Haskovo.info собственикът на хасковската автобусна фирма „Арда тур“ Себахтин Исмаил, който има над 30 години опит в превозите.

Според Исмаил автобусът е бил с подправени документи и не е модел от 2018 година, затова и не е имал системи за сигурност, които да предотвратят смъртта на толкова много хора. Моделите от последните 3 години разполагат с автоматични системи, които започват да гасят самия автобус веднага при инцидент и нямаше да се стигне до толкова сериозно развитие на ситуацията, смята Исмаил.

Автобуси

В автопарка на хасковската фирма има няколко автобуса, произведени след 2018 година. Всички те разполагат с централен пожарогасител, който е свързан със системи в целия автобус и веднага започвнат гасене, както на двигателя, така и на купето, обясни собственикът й.

Причината за ужасната трагедия според Себахтин Исмаил е взрив преди същинския удар. Става въпрос или за терористичен акт, или за гръмнали газови бутилки, посочи той. Според него е възможно да са превозвани газови бутилки, закупени от Турция, където всички газове са по-евтини, а контролът на границата е занижен и затова е било допуснато да се намират в автобуса. Той категорично отхвърли версията за гориво в туби, тъй като то не се взривява.

 

В автобусите от този вид има автоматично отварящи се аварийни люкове, които позволяват на хората да излязат при инцидент. Отделно от това всяко стъкло може да бъде счупено с чукчета, които са разположени на повече от 6 места в купето, допълни Себахтин Исмаил.

Междувременно от прокуратурата днес обявиха на брифинг, че няма данни за туби с гориво, нито данни за терористичен акт след първите експертизи, извършени след катастрофата. От там допълниха, че на местопроизшествието са открити 44 трупа, а настанените в болница са 7 и има неяснота къде е 52-ият човек от автобуса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Резак
Резак
25.11.2021 12:57 12:57

Умирай бе рязан

Анонимен
Анонимен
25.11.2021 13:08 13:08

Точно тоя да не ми говори за автобуси и шофьори. Да си види собствения автопарк и камикадзета дето возят хората.
Боклук долен.

Анонимен
Анонимен
25.11.2021 22:26 22:26

ИМА БАЛАМИ ,КОИТО РАБТОТЯТ ЗА НЕГО

До анонимния
До анонимния
25.11.2021 23:04 23:04
Отговор до  Анонимен

Балама си ти…. Наясно ли си колко семейства храни този човек?!

Back to top button