Хасково

Общинският съвет утвърди управителите на общинските болници в Хасково – ВИДЕО

Хасковският общински съвет утвърди резултатите от конкурсите, с които бяха избрани досегашните управители на общинските болници. Те бяха и единствени кандидати.

Д-р Йордан Михайлов остава начело на Центъра за психично здраве, д-р Ясен Янев спечели конкурса за управител на Диагностично-консултативен център I, д-р Матей Матеев остава управител на Специализирната болница за активно лечение по онкология. Haskovo.info припомня, че през октомври общинският съвет утвърди избора на д-р Веселин Калфов като управител на Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания.

Маргарита Маркова от „БСП за България“ заяви, че никой не знае текущото финансово състояние на дружествата и общината не осъществява контрол. Георги Пеев от групата „За Хасково“ попита къде е финансовият отчет.

Председателят на общинския съвет Таня Захариева каза, че кметът ще разпореди извършването на финансов одит на дружествата.

Общинските съветници приеха искането от д-р Матеев да се избере регистриран одитор на дейността на Специализирната болница за активно лечение по онкология през 2021 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button