Регион

Пътник в автобус крие 210 000 евро под якето си

Недекларирани 210 000 евро откриха митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ при проверка на автобус, съобщават от Агенция „Митници“.

Автобусът, пътуващ от Румъния през България за Турция, пристигнал на пункта на 25 ноември вечерта. Румънският шофьор и пътниците заявили, че нямат нищо за деклариране.

По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която инспекторите забелязали, че един от пътниците се опитва да скрие под якето си черни полиетиленови пакети. При последвалия личен преглед на турския гражданин в пакетите са открити 210 000 евро в банкноти с номинал 50, 100 и 200 евро. Общото количество на задържаните пари е с равностойност 410 724 лева.

Районен съд – Свиленград е наложил на мъжа наказание от 1 година и 8 месеца лишаване от свобода условно с 3-годишен изпитателен срок. Подсъдимият е признал вината си. Наказанието е след споразумение, а определението на съда е окончателно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button