Любопитно

Дядо Коледа ще запали светлините на елхата в Димитровград

Дядо Коледа ще запали светлините на най-голямата елха в Европа на площад „България“ до сградата на общината в Димитровград на 4 декември от 17:30 часа, съобщават от кметството.

Ще има празнични фойерверки, а Коледен базар ще отвори врати с интересни и тематични украси за предстоящите празници. Занаячийница, Пекарна, Фотаджийница, Поща, Гостилница и разнообразна програма ще посрещнат Дядо Коледа на площада в Димитровград. Месни търговци ще предлагат в Занаячийницата ръчно изработени коледни свещи и тематични сувенири от дърво, от Пекарната ще ухае на прясно изпечени гевречета и курабийки, а в Гостилницата ще се предлагат вкусна храна и греяно вино.

Всеки желаещ ще може да си направи снимка пред Фотаджийницата, за да запечата спомена от вълнуващото събитие, а Пощата на Дядо Коледа тази година отново ще очаква писмата с желания на малчуганите. Атрактивен за всички ще бъде специалният кът Коледа при баба, където жени от читалищата в общината ще пресъздават българските обичаи и подготовката за Коледните празници и изработката на автентични сурвачки от дрян и естествени материали.

Програмата от сцената ще следва духа на Коледа, където ефирни изпълнения ще покажат танцьорите от ОЦТИ „Галаксико“, а 6-годишният Ивайло Георгиев от ДГ „Слънце“ ще поднесе поздравление в стих към Дядо Коледа. В събитието ще участва талантливата димитровградчанка Надежда Георгиева, която само преди няколко дни, заедно с трио „Триолина“ получиха специалната награда в международния конкурс „Гласът на Венеция“ във Венеция, Италия.

Надежда Георгиева е сред обещаващите таланти на Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ в Стара Загора към Министерство на културата с профил „Поп и джаз пеене“ в класа на Надя Тончева. Надежда започва да пее в Детска вокална група „Таралежите“ в Димитровград, когато е на 7 години, до самото й разпускане. От 5 години посещава класа по „Поп и джаз пеене“ към „Академия за таланти“ в Димитровград с вокален педагог Екатерина Георгиева. Част е от създаденото преди две години трио „Триолина“ – лауреати от Националния конкурс за млади джаз изпълнители – 2021 г. в Стара Загора. С тях само преди дни взема специална награда „Гласът на Венеция“ във Венеция, Италия. Има множество концерти и награди в страната и чужбина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button