Хасково

Бейсим от Сърница се обяви за невинен, оставиха го в ареста

Хасковският окръжен съд остави в ареста 55-годишния Бейсим Салиф от село Сърница, община Минерални бани, който беше задържан в края на ноември при спецоперация с участието на близо 200 полицаи.

Както Haskovo.info писа, мъжът беше обвинен в опит за убийство, закана за убийство и държане на незаконно оръжие. Най-тежкото престъпление е опитът за убийство, за което се предвижда наказание от 10 до 20 г. затвор.

Съд

На 29 ноември Бейсим се скарал за пореден път със своя съсед Мюмюн заради животни, преминаващи през чуждия имот. Той стрелял със самоделната си незаконна пушка и наранил с нож жена в ръката. После избяга от селото и беше издирван в продължение на близо 20 часа.

Бейсим беше задържан на километри от Сърница от местен кравар, който успял да му отнеме оръжието и да го удари с него по лицето. След това успял да го завърже докато полицията пристигне. Стрелецът първоначално беше откаран в болницата в Кърджали, а след това беше транспортиран до клиника в Пловдив за лицево-челюстна операция.

Днес той заяви пред съда, че е невинен и поиска да бъде освободен от ареста. От прокуратурата поискаха налагането на най-тежката мярка „задържане под стража“. Адвокат Георги Зарчев поиска домашен арест за Бейсим. По неговите думи няма доказателства, че Бейсим е извършил опит за убийство срещу Мюмюн, защото не се знае накъде е стрелял. Няма балестична експертиза и е възможно да е стрелял във въздуха. По думите на Зарчев реакцията на държавата е несъразмерна заради стотиците полицаи и жандармеристи. Това е накарало Бейсим да бяга и да се крие.

Съдът прие искането на прокуратурата и остави Бейсим в ареста. Според съда може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъпленията, в които е обвинен. Съществува и опасността да се укрие или извърши друго престъпление. Тя се извежда и от опита и уменията на мъжа от Сърница, който може да оцелява извън населените места при неподходящи метеорлогични условия.

Определението на съда може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Hrustii
Hrustii
04.12.2021 16:24 16:24

“Спецоперация с участието на близо 200 полицаи.”
Кво няма да бяга лудия вие сте пуснали цялата армия на БГ, има няма 200 глави, да дирят дивака голямата стъпка.
Скуката праи чудеса🤣
Одрал бабата с чекиика и обявен за терорист.🤣
Само в Бг чуеш ли полиция и всеки гледа да заобиколи щот заядливия, дебел, побелял старши е над закона.
Чудя се колко тупаника е изял при задържането🤣

Back to top button