Любопитно

Землячка в Англия написа книга за Сакар

„Шепот от Сакар“ е заглавието на новата книга на Галина Танева, която живее в Англия.

Израсла в тополовградските села Устрем и Каменна река, авторката ни отвежда в българското село от времето на нашите деди и прадеди. С любов, преклонение и доза носталгия Галина Танева пише за малките къщи в подножието на Сакар и техните стопани. В сборника има легенди за хайдути и войводи, разкази за природнии стихии, за змейове и невести, за седянки и обичаи, за любовта на хората към земята, живота и вярата в Бог.

„След като открих, че умея да пиша донякъде, реших да разкажа на децата си какъв е бил животът в село на моите баби и дядовци, а дори и моето детство. Исках да създам мост между тяхното ежедневие и миналото ни, което за съжаление те, като повечето израснали в чужбина деца не познават добре. Но това са техните корени и те трябва да знаят откъде идват“, казва Галина Танева в интервю пред родни медии.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button