Хасково

Екоинспекцията глобява винарска изба, ракиен казан и община Харманли

Актове са съставени на винарска изба в Ивайловград, ракиен казан в Хасково и на Община Харманли, съобщават в отчета си за ноември от Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Санкциите са заради неподдържане на пречиствателни съоръжения в техническа и експлоатационна изправност. Съставени са 2 акта на ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград за изпускане на отпадни води, които не отговарят на индивидуалните емисионни ограничения от Комплексното разрешително при извършен собствен мониторинг за месеците юни и септември 2021. Акт е съставен и на фирма за неизпълнение на предписание за почистване на нерегламентирано изхвърлени отпадъци в Симеоновград.

Издадено е наказателно постановление за 2 000 лв. на физическо лице, затова че не е изпълнило дадено предписание за почистване на нерегламентирано изхвърлени отпадъци в харманлийското село Върбово. На 2 фирми от Свиленград са издадени наказателни постановления за реализация на инвестиционни предложения без провеждане на процедура по оценка за съвместимост.

През месеца са извършени 86 проверки на 80 обекта. Дадени са 38 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. Съставени са 6 акта и са издадени 3 наказателни постановления на обща стойност 2 600 лв. Събраната сума от санкции и от наказателни постановления, включително за предишни периоди е 15 173 лв.

През месеца са почистени 4 нерегламентирани сметища: в местността „Чорклена“ край Харманли, между хасковските села Манастир и Книжовник, както и две в землището на димитровградското село Бодрово. Както Haskovo.info писа, на „Зеления“ телефон са постъпили 21 сигнала. За лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора е изпратен един екземпляр защитен вид птица – горска улулица в безпомощно състояние.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button