Хасково

Нова глоба за собственика на опасния магазин „Марса“

Нова глоба ще бъде наложена на собственика на бившия магазин „Марса“ на булевард „Раковски“ в Хасково, съобщиха за Haskovo.info от общината.

„Марса“ е частна собственост и от години се руши, като сградата е опасна за преминаващите покрай нея заради падащите отломки. Преди време от общината заградиха с мрежа част от оживения тротоар по булеварда.

През 2014 г. собствениците бяха глобени с 2 000 лв., защото не обезопасяват и не ремонтират централната масивна сграда. През 2019 г., когато ограда на военните падна и уби минувач на улица „Ком“, от кметството описаха опасните сгради и огради в града, като сред тях попадна и „Марса“. Тогава от общината пак съобщиха, че съставят и връчват актове на собственика, защото не е спазил множество предписания за укрепване на рушащата се сграда.

„Във връзка със състоянието на сградата кметът е издал заповед за ремонт, която е изпратена на собствениците. Тя не е изпълнена в срок и вече е издадено наказателно постановление, което предстои да бъде връчено на собствениците на сградата“, допълват от община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button