Любопитно

Издигнаха 8-метрова сурвачка пред Младежкия център в Хасково

8-метрова сурвачка беше издигната пред Младежкия център в Хасково в навечерието на Коледно-новогодишните празници.

Традицията се спазва вече 13 г. от школата по етнография и история с ръководител Нели Арнаудова. В подготовката на гигантската сурвачка се включиха и ученици от ПГТ „Александър Паскалев“. Преди 13 г. сурвачката е била малко над 6 метра.

Сурвачка

Украсата й е с традиционните вълна, ошав, люти чушки, арпаджик, чемшир, ръчнотъкани кърпи от скриновете на баба, както и кравайчета и пуканки. На върха на сурвачката днес учениците поставиха три големи червени ябълки, за да е плодородна новата година. На издигането на сурвачката присъства зам.-кметът Мария Вълчева.

По-късно в Младежкия център беше открита изложбата „Рисувам коледна песен“. Проявите поставят символичното начало на Националния фестивал на коледната и новогодишната песен, чийто домакин е Младежки център – Хасково. Официалното откриване на фестивала е на 18 декември от 11:30 часа в Младежкия център, където ще е първият фестивален концерт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button