Регион

ТЕЦ-ът в Димитровград заработи, продължава ремонтът на проблемната сграда

ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград възобнови работа от няколко дни, за което е информирана и Регионалната инспекция по околната среда и водите – Хасково.

Haskovo.info припомня, че централата спря работа за планов ремонт на 4 декември. На 10 декември в областната администрация в Хасково се проведе среща между институциите, на която стана ясно, че в ТЕЦ-а е започнал ремонт на сградата с липсваща обшивка с котел, за която беше издадено предписание от РИОСВ – Хасково.

„Засега стойностите на серния диоксид и фините прахови частици са в норма. Надявам се това да остане така и занапред“, съобщи за Haskovo.info директорът на РИОСВ Наталия Пачеманова.

Заради няколкото дъждовни дни с месец е удължено предписанието за ремонт на сградата с липсващата обшивка. Причината е, че алпинистите не могат да работят при лошо време, допълниха от РИОСВ.

От Екоинспекцията са извършили проверка на река Марица по сегнал за евентуално замърсяване от централата, като продължава обработката на резултатите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button