Регион

Арестуваха 58-годишна жена в Хасковско, сочена за тартор на канал за трафик на мигранти

Жена и трима мъже са задържани за каналджийство при спецоперация на територията на областите Хасково и Бургас, съобщават от прокуратурата.

58-годишната жена е задържана в Хасковско, а мъжете в Бургас. Повдигнато им е обвинение, че на 18 и 19 декември са подпомагали 15 афганистанци да преминат през страната срещу заплащане.

Жената, която е позната на полицията, е действала като подбудител и помагач. Тя е давала наставления и разпореждания на тримата мъже срещу заплащане, посочват от прокуратурата. В дома й са открити множество мобилни телефони, сим карти на телефонни оператори от различни балкански държави, два пистолета, както и парични суми в различни валути.

Двама от мъжете са управлявали коли с чужденците. Третият е действал като помагач. Той е управлявал автомобил пред превозните средства с мигрантите. Така е спомагал да бъде избиран маршрут, по който да няма полицаи, допълват от държавното обвинение.

Обвиняемите са действали при високо ниво на конспиративност. При превозване на чужденци е имало автомобили, движещи се пред и зад тях, които са променяли своите места периодично. Така са следили за служители на реда по набелязания предварително маршрут. Наемани са хора от различни населени места, през които е трябвало да минават автомобилите с мигранти. Те е трябвало да сигнализират, ако забележат полицейски служители. Цялата комуникация се е извършвала в реално време.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.12.2021 17:01 17:01

Съсипаха я тая държава вече и жените не са жени, и мъжете не са мъже

Risto
Risto
23.12.2021 22:50 22:50

Kioravite ste izpeqt mnogo hora sega

Back to top button