Регион

Шествие и спасяване на кръста от водите на река Марица в Димитровград

Програмата на Богоявление (Йордановден) – 6 януари в Димитровград започва от 8 часа с празнична литургия в църквата „Св. Димитър“, съобщават от общината.

Ще има шествие до брега на река Марица, където от 11:15 часа архиерейският наместник отец Георги Тодев ще извърши традиционния ритуал по освещаване на кръста, водата и миряните. За участниците в ритуала ще бъде отслужена молитвата за здраве. Желаещите да скочат в студените води за спасяването на кръста се записват в църквата „Св. Димитър“.

На брега на реката ще се раздават топъл чай и вино. За всеки участник ще има торбичка с рекламни материали от общината, грамота и по 20 лв. За този, който извади кръста наградата е 100 лв., пита и вино.

От 14 ч. в квартал „Черноконево“ ще се проведе също ритуал за празника, организиран от НЧ „Никола Йонков Вапцаров – 1895“. Хвърлянето на кръста във водите на река Марица ще стане от улица „Чавдар войвода“ в квартала. Всички трябва да спазват противоепидемичните мерки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button