Спорт

Обрат изстреля Григор Димитров на 1/2-финал в Мелбърн

Григор Димитров направи втори пореден обрат на турнира АТР 250 в Мелбърн и се класира за 1/2-финалите, съобщават от федерацията по тенис.

Във втория си мач на сингъл за 2022 г. хасковлията спаси два мачбола и надделя над Ботик ван де Зандсхулп (Нидерландия) с 6:7 (5), 6:0, 7:5 след почти 3-часова битка на „Род Лейвър Арина“. В следващия кръг Гришо ще срещне Максим Креси, допълва TennisKafe.com.

В I сет намиращията се на 57-о място в ранглистата Ван де Зандсхулп първи стигна до пробив, взимайки подаването на Димитров при втората от две поредни възможности в 5-ия гейм. Поставеният под №3 българин обаче осъществи моментален рибрейк и равенството се задържа до края частта, след като Григор пропусна да реализира още два брейкбола в 8-ия гейм.

В тайбрека нашият тенисист загуби четвъртия си гейм и изостана с 3:5 т., но впоследствие върна минипробива и изравни на 5:5. При 5:6 т. хасковлията отново имаше сервис за изравняване, но загуби разиграването и сетът приключи в полза на нидерланеца след 1:06 ч.

Втората част продължи само 28 минути, след като Димитров проби всяко подаване на Ван де Зандсхулп и не му даде нито един брейкбол.

Бившият №3 в света не съумя да задържи инерцията и не се възползва веднага от психологическото преимущество, което получи след сетa на нула. В решаващата част нидерландецът реализира пробив при първия шанс, който получи – 6-ия гейм, и го затвърди за 5:2.

Въпреки това Григор демонстрира своята непримиримост дори когато бе опрян до стената. При 5:3 съперникът му сервираше за мача и стигна до два поредни мачбола при 40:15, но и двата бяха отразени по хладнокръвен начин от първата ни ракета.

Повратният момент дойде в 11-ия гейм, продължил над 18 минути и донесъл на Димитров втори пореден пробив след 9 преминавания през равенство, 5 спасени геймбола и 4 пропуснати брейкбола. При 6:5 в своя полза Григор отрази две точки за връщане на пробива и затвори двубоя с първия си мачбол след 2:47 ч. на централния корт.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button