Хасково

Осъдиха турчин на 16 г. затвор за контрабанда на близо 300 кг. хероин

16 г. затвор при първоначален строг режим и 200 000 лв. глоба получи от Хасковския окръжен съд 41-годишният турски гражданин Селман Йоздемир за контрабандата на 287 кг. хероин за 25 824 600 лева.

Haskovo.info припомня, че 36-годишният ирански шофьор Сеидмохамадхас Рамазани беше задържан на 14 април 2019 г. на ГКПП „Капитан Андреево“ след щателна митическа проверка на управлявания от него камион, при която беше открито голямото количество дрога. Водачът беше освободен по-късно срещу парична гаранция от Окръжна прокуратура – Хасково. Наказателното производство спрямо него беше прекратено, защото не са събрани доказателства за съпричастност.

Съд
Сеидмохамадхас Рамазани и Селман Йоздемир

Йоздемир пък беше обвинен, че като помагач в съучастие с друго лице, което се издирва, е съпричастен в контрабанда на изключително голямо количество наркотици. Камионът е тръгнал от Техеран и е трябвало да стигне до фирма в Пловдив. Два дни преди товарният автомобил да пристигне у нас, собственикът на фирмата е напуснал страната и е обявен за международно издирване.

През 2020 г. Селман обяви гладна стачка в ареста, защото е единственият задържан за контрабандата.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button