Хасково

Първи случай на Омикрон регистрираха в Хасковска област

Първи случай на вирусния вариант Омикрон на SARS-CoV-2 е регистриран в Хасковска област, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Новорегистрираните случаи на по-заразния вариант на коронавируса в страната са общо 227. Пробите са взети до 10 януари в 40 лечебни заведения от 18 области в страната.

От общо изследваните 522 клинични проби със SARS-CoV-2, 43.5% представляват доказаните случаи на варианта Омикрон и 56.75% – на варианта Делта или неговите подварианти.

От РЗИ – Хасково коментираха пред Haskovo.info, че към вчера от общо 279 легла за пациенти с COVID-19 в областта свободните са 104. От 30 интензивни легла има 10 свободни.

Мобилни екипи в страната са имунизирали общо 21 869 трудноподвижни хора, живеещи в труднодостъпни и отдалечени райони. В област Хасково ваксини срещу коронавирусната инфекция са поставени на 731 желаещи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button