Хасково

Хасковската болница сама ще си произвежда кислорода вместо да го купува

Машина за производство на медицински кислород закупи МБАЛ – Хасково.

Генераторът е турско производство и беше доставен по обяд с тир в двора на болницата. Кислород генераторът ще бъде монтиран в сграда срещу входа на Неврохирургично отделение до паркинга на линейките.

Болница

Това е една от най-евтините машини за кислород, която струва 300 000 лв., коментира пред Haskovo.info изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов. С генератора ще бъдат задоволени изцяло нуждите от кислород на болницата, които са между 300 – 400 литра дневно, а в пандемията достигат и 1 – 1.2 тона на ден.

Болница
Резервоарът за кислород

Досега болницата разполагаше само с резервоар за кислород, който се намира зад Детско отделение в близост до Инфекциозно отделение. Болницата купуваше кислород, който се доставяше и се съхраняваше в резервоара. Очаква се кислород генераторът да изплати вложената инвестиция.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Мара Даскалова
Мара Даскалова
24.01.2022 18:25 18:25

Да Благодарим на Д- р Гелов за доброто управление на лечебното заведение .

Back to top button