Външни публикации

Особености на бързите кредити: съвети от Vivus

Бързите кредити са решение за потребителите при остър недостиг на финансови средства и помагат за преодоляване на проблеми, изискващи спешна финансова помощ. Подобно на всички кредитни продукти, те имат своите особености, с които следва да се съобразявате. Компанията за бързи кредити Vivus.bg ви съветва да обърнете внимание на следните особености, за да извлечете само позитиви от тегленето на онлайн кредит веднага без риск от финансови проблеми и навлизане в кредитна спирала.

  1. Бързите кредити се отпускат до определена сума, което ги прави неподходящи за големи покупки. Ако се нуждаете от средства за закупуване на собствен дом, онлайн кредитите не са в състояние да задоволят тази ваша потребност, тъй като средствата, които може да заемете с бърз кредит, са ограничени. Те варират от компания до компания, но обикновено говорим за от няколко стотин лева до 3–4 хиляди лева максимум.
  2. Бързите кредити имат кратък срок за погасяване. Някои от тях следва да върнете в рамките на месеца, други до няколко месеца според условията на съответната компания. Те не са подходящи за потребители, нуждаещите се от дългосрочен кредит, както и при системни финансови проблеми.
  3. Бързите кредити се наричат бързи, защото наистина получавате необходимите ви средства почти веднага. Отговорът на молбата за кредит е до минути, а отпускането на средствата при одобрение – до още няколко минути. Имайте предвид обаче, че сумата ще получите по банков път или на касите на EasyPay, което означава, че ако кандидатствате през нощта, ще може да ги изтеглите на сутринта, когато отворят касите.
  4. Преди да попълните форма за кандидатстване за кредит, важно е да се запознаете както с условията и изискванията на компанията, така и с преддоговорната информация и да изчислите внимателно каква сума и за какъв срок да изтеглите, за да съумявате да покривате безпроблемно месечната си вноска. Отговорното поведение на потребителите и навременното погасяване на кредита са важни и за бързите кредити. Закъсненията се отразяват негативно на кредитното ви досие.
  5. Бърз кредит може да използвате и при нужда от средства до заплата. Тези кредити изискват от вас същото отговорно поведение, както и останалите кредитни продукти.

Back to top button