Хасково

281 нови с коронавирус в Хасковско. Регионът влезе в Етап 3 с нови мерки

281 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Хасковска област, съобщават от областния оперативен щаб.

Заразените са от всички общини. Сред тях са 4 ученици и 3 учители, като десетки са карантинирани.

Починала е жена на 52 г. от община Димитровград. 191 пациенти с COVID-19 се лекуват в болница. Вчера в региона са поставени 369 дози ваксина.

Регион 4, в който влизат областите Хасково, Пловдив, Кърджали, Смолян и Пазарджик влезе в етап 3 на Националния оперативен план за справяне с пандемията. Той включва взимането на няколко мерки. 50% от паралелките с ученици от 5 до 12 клас трябва да учат присъствено на ежеседмична ротация. Капацитетът на заведенията трябва да е до 50%, а работното им време да е до 22 часа. Задължително въвеждане на дистанционна форма на работа и при възможност очестяване графика на движение на градския транспорт. Днес ще има заседание на областния оперативен щаб в Хасково, на което ще бъдат обсъдени новите мерки.

22 092 са потвърдените случаи на инфекцията в Хасковска област от началото на пандемията, като 1 326 са починали.

9 874 са новозаразените в страната при направени 37 945 теста. 78 са починали, а оздравелите са 4 676. 5 455 са настанени в болница, като 520 са в интензивни отделения. Поставени са 12 636 дози ваксина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button