Любопитно

И мартениците поскъпнаха, първите клиенти ги купуват за роднини в чужбина

Въпреки че до 1 март има повече от месец, първите мартеници вече се продават в центъра на Хасково. В две от дървените къщички между Общинската и Областната администрация могат да се намерят ръчно изработени символи. Не липсват и първите клиенти.

Венета Йорданова се занимава вече 5 години с този занаят. Тя разказа пред Haskovo.info, че повечето от първите й клиенти са хора, които имат деца, внуци и роднини в чужбина, които искат да зарадват с подарък от родината. Други пък са се прибрали в родно Хасково и преди да отпътуват са решили да вземат със себе си мартенички.

Мартеници

Заради поскъпването на материалите има повишение и в цената на мартеничките. Комплектът от 10 броя за ръка вече струва 2 лева, вместо левче. Цените на останалите по-масови мартеници са между 70 ст. и 3 лв. Има и оригинални рози и сърца по 5 лв., както и мартеници за дома или офиса по 15 лв. Между 10 и 15 лв. струват куклите, които Венета нарича детски закачки, които също са в бели и червени цветове.

Мартеници

Първите ръчно изработени мартенички продават и в дюкянчето на Доби и Иван. При тях цените на масовите мартенички са между 50 ст. и 3.50 лв. Очакванията са с наближаването на 1 март да се увеличат и клиентите.

Както Haskovo.info писа, от общината организират мартенски базар от 5 февруари до 10 март в центъра на Хасково. Тогава повече търговци ще предлагат мартеници, като се очакват и китайски на по-ниски цени. От общината съобщиха, че до 17 часа на 7 февруари се удължава срока за подаване на заявления за участие в базара.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button