Хасково

Задържаният за изнасилването във Войводово поиска да излезе от ареста

24-годишният О. Х., който през декември 2021 г. беше задържан под стража по обвинение в изнасилване, е поискал изменение на мярката му за неотклонение в по-лека и да излезе от ареста, съобщават от Хасковския районен съд.

Както Haskovo.info писа, мъжът е обвинен, че на 1 срещу 2 декември в село Войводово е изнасилил 18-годишно момиче, а на следващия ден е блудствал с нея. Той вече е бил осъждан преди 3 години за шофиране след употреба на наркотични вещества.

Съдът е приел, че събраните до момента доказателства не разколебават обвинението към задържания, а първоначално взетата мярка е определена законосъобразно и към момента не са налице основания за нейното изменение.

Отделно разследването продължава, а от първоначалното задържане са изминали по-малко от два месеца, като според магистратите срокът не е необосновано дълъг. Представените доказателства относно здравословното състояние на родителите на подсъдимия не представляват нови обстоятелства и не обосновават извода, че следва да му бъде изменена мярката за неотклонение в по-лека, допълват от съда, които остава искането му без уважение. Определението подлежи на обжалване пред Хасковския окръжен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button