Спорт

Даниел Николов стартира с победа на турнира в Киев

Хасковлията Даниел Николов и Христомира Поповска стартираха с победи на сингъл участието си на международния турнир по бадминтон в Киев (Украйна) с награден фонд 15 000 щатски долара, съобщават от федерацията.

Поставеният под номер 7️ в схемата при мъжете Николов победи Витали Рева (Украйна) с 21:12, 21:14 за 24 минути и в следващия кръг ще срещне Киан-Ю Оей (Германия). Христомира Поповска се наложи над италианката Катарина Финк с 21:19, 21:15 за 30 минути.

Иван Русев отпадна в първия кръг след загуба от Джовани Тоти (Италия) с 21:5, 18:21, 21:23 за 66 минути. Гергана Павлова отпадна в първи кръг на сингъл жени от Джудит Мейр (Италия) с 21:14; 21:12. Павлова и Теодора Фрагулиду (Гърция) отпаднаха в първи кръг на двойки жени от представителките на 🇺🇦домакините Арина Марушак/Титяна Потопенко.

Хасковлийките Стефани и Габриела Стоеви пък са номер 9 в обновената световна ранглиста на жени двойки. Сестрите са единствените европейки в класацията. Първи са представителки на Китай.

В събота и неделя Хасково е домакин на зона Южна България за възрастовите групи под 13 и под 15 г. с участието на стотици бадминтонисти.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button