Регион

Режим на уличното осветление и съкращения на служители в Минерални бани

Режим на уличното осветление е въведен в 11-те населени места на община Минерални бани, съобщи за Haskovo.info кметът Мюмюн Искендер.

Причината е във високите сметки за ток. За декември общината е платила 75 000 лв. сметка за електроенергия, а година по-рано тя е била 16 000 лв. В Минерални бани уличното осветление е включено от 18 до полунощ, като двата централни булеварда остават осветени до сутринта. В останалите села лампите са включени от 18 до 21 часа.

За да се пестят средства с решение на общинския съвет са съкратени близо 20 служители – основно секретари по кметствата и служители на граждански договори в администрацията. От общината се надяват на подкрепа от държавата, за да се посрещнат високите сметки за ток.

Haskovo.info припомня, че заради скъпата електроенергия през миналата седмица кметът на Димитровград Иво Димов разпореди там където е възможно уличното осветление да свети през стълб и да се изключи фасадното осветление на общинските сгради.

Заради скъпия ток: През стълб ще свети уличното осветление в Димитровград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЛИЛИЯ
ЛИЛИЯ
31.01.2022 22:47 22:47

Мъж ми има велик лаф : колкото напред вървим в бъдещето , толкова назад в миналото се връщаме !

ЛИЛИЯ
ЛИЛИЯ
31.01.2022 22:54 22:54

Газените фенери пазите ли ги ? Може ли и през ден да работим , за да направим икономии на шефа , понеже той така или иначе не плаща хубави пари !

ЛИЛИЯ
ЛИЛИЯ
31.01.2022 22:56 22:56

Газените фенери пазите ли ги ?

Back to top button