Спорт

Трима хасковлии са на върха на българския бадминтон

Трима хасковлии са сред най-добрите в класацията на Българската федерация по бадминтон.

Европейските шампиони Стефани и Габриела Стоеви от Хасково бяха избрани за номер 1️ на 2021 година. През изминалия сезон сестри Стоеви завършиха трети на финалите на Мастърс сериите в Бали (Индонезия) и пети на световното първенство в Испания.

Бадминтон

„Благодарим на федерацията за тази награда. Надявам се през новия сезон да имаме по-големи успехи и да си защитим европейската титла“, каза Габриела. „Надявам се на световното първенство тази година да влезем в призовите места“, добави Стефани.

На сестри Стоеви им предстоят четири турнира преди Европейското първенство, което все още няма домакин. „Започваме новия сезон в Германия, ще имаме четири турнира преди първенството на Европа, което трябва да се проведе през май, но не се знае къде. Първоначално беше във Финландия, но ще бъде преместено“, каза още Стефани.

На второ място в анкетата топ 5 се нареди европейската шампионка за девойки единично Калояна Налбантова, а трети е най-добрият състезател при мъжете Даниел Николов от Хасково.

Бадминтон

Четвъртата и петата позиция заемат съответно Цветина Попиванова (бронзова медалистка на двойки заедно с Налбантова на европейското първенство до 17 години) и Христомира Поповска.

Стефани Стоева и Габриела Стоева, Калояна Налбантова и старши треньорът на националния отбор Петя Неделчева са сред номинираните за наградите на Европейската федерация съответно за номер 1 при жените, най-добър млад състезател и треньор на годината.

Специални призове получиха още световната вицешампионка за ветерани Мая Добрева и бронзовият медалист Тихомир Киров.

Президентът на федерацията Володя Златев отчете успешна 2021 година.

От четвъртък до неделя в Бадминтон зала „Европа“ ще се проведе държавното първенство по бадминтон, на което ще стартират всички най-добри български състезатели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button