Хасково

Академия за местни предприемачи отличи хасковска фирма

Тодора Кръндева бе отличена от петото издание на „Академия за местни предприемачи“ – програма за подкрепа на стартиране и развитие на малък бизнес.

С наградата от 5 000 лева тя ще продължи да работи по идеята си за производство в Хасково на спално бельо от щадящи природата материали, алтернативни на памука. Това са лен, коноп, коприна, както и новата тъкан тенсел, изработена от чиста дървесна целулоза. За използване на коприната Кръндева ще черпи от опита на малкото останали у нас пашкулопроизводители.

„Академия за местни предприемачи“ се провежда от Център Ринкър към Фондация BCause с финансовата подкрепа на международна фирма. Тя е насочена към инициативни хора с бизнес идеи от регионите на Хасково, Кърджали, Силистра и Благоевград и се радва на увеличаващ се интерес.

Тази година 49 екипа подадоха свои идеи. Петимата активни млади хора и техните малки семейни фирми, които получиха награди, залагат на иновации, развитие и стремеж към нови пазари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button