Хасково

701 са регистрираните кучета в Хасково, още не работи приютът на летище Узунджово

701 са регистрираните домашни кучета в община Хасково към момента, съобщиха за Haskovo.info от кметството.

Регистрацията е един от начините за справяне с проблема с бездомните кучета. 10 лв. е дължимата годишна такса за куче. Като от такава са освободени редица кучета, сред които са служебните, овчарските, ловните, кастрираните.

През миналата година са събрани 3 766 лв. от такса за регистрация. От началото на 2022 г. в общината са регистрирани само 4 животни.

Все още не е заработил приютът за бездомните кучета на територията на бившето летище „Узунджово“. От общината обясниха, че продължава съгласуването са Агенцията по храните.

Междувременно от община Стамболово също обявиха кампания за регистрация на домашни кучета. Глобата по закон за собственик на нерегистрирано животно е 200 лв. Приходите от събраните такси постъпват в общинския бюджет и се използват за дейности, свързани с намаляването на броя на безстопанствените кучета.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Sandra
Sandra
09.02.2022 18:49 18:49

How do you register a dog in Dimitrovgrad Municipality??
Is there a special form to ask for at the Municipality Office?
Last time we asked, they didn’t know what to do. Many Thanks.

Анонимен
Анонимен
09.02.2022 21:18 21:18
Отговор до  Sandra

You should ask at the municipality. They have an info desk on ground floor of the building. Noone else could tell better then them.

Back to top button