Спорт

Алманах събра историята на родния тенис

Излезе от печат алманах на българския тенис. „Тенис през три века“ е посветен на две забележителни годишнини – 125 години тенис в България и 90 години от създаването на Българска федерация по тенис.

Луксозният том, от чиято корица гледа Григор Димитров, е плод на дългогодишен авторски труд на изтъкнатите спортни журналисти Борислав Костурков, Николай Миразчийски и Ани Дончева. Над 400 страници, илюстрирани с повече от 650 снимки, проследяват до най-малки подробности пълната история на българския тенис – от първите удари на кортовете в Борисовата градина в София до новата генерация в този спорт. „Златните ракети на България“, „Галерия на шампионите“, „Негово величество треньорът“ са част от заглавията в книгата.

Отделено е място и на Хасково, където тенисът има над 40-годишна история. Клубове в Хасково, Димитровград, Свиленград и Харманли днес са активни членове на Българската федерация по тенис и организатори на различни състезания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button