Регион

Задържаният шофьор с 13 кг. хероин на границата трябвало да получи 6 000 евро

Задържаният турски шофьор на камион на ГКПП „Капитан Андреево“ с 13 кг. хероин на стойност 1 193 400 лв. е трябвало да получи 6 000 евро, съобщават от Пловдивския апелативен съд.

Haskovo.info припомня, че дрогата беше открита на 7 февруари в пътнически сак в шофьорската кабина. Водачът заявил пред разследващите, че му казали, че пренася кашкавал. Той завел полицаите на тир паркинга, където трябвало да е получателят. Там е задържан и българският гражданин, в когото били намерени 6 000 евро, колкото турчинът казал, че ще му платят за „кашкавала“.

Българинът е подал жалба срещу наложения му арест от хасковския съд, но пловдивските магистрати са я отхвърлили, защото при по-лека мярка може да се укрие или да извърши друго престъпление. Определението е окончателно.

За това престъпление законът предвижда от 15 до 20 г. затвор и глоба от 200 000 до 300 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button