Регион

Детска градина помага на семейство в нужда

Детска градина №1 „Роза“ в Димитровград организира благотворителна акция в помощ на нуждаещо се семейство, съобщават от общината.

Семейството е от село Бодрово. След смъртта на майката от онкологично заболяване за двете деца на 9 и 12 г. се грижи безработният им баща. След призива на читалището в селото за помощ от детската градина откликват и организират благотворителна акция сред родителите.

Директорът на градината Антония Илиева разказа пред Haskovo.info, че от общината са им предоставили щипки, от които са изработени сувенири. В работата най-активно са се включили Галя Точева и Росица Делчева. Родителите са закупили сувенирите и така са се събрали 585 лв. От дарителски кутии в Детска градина №1 „Звънче“ са събрани още 226 лв.

Средствата в помощ на семейството бяха дарени на бащата Любомир. Той е казал, че много хора са откликнали и са ги подкрепили. Сега имат нужда от таблет за училище за по-малкото дете.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ГАЛОП
ГАЛОП
25.02.2022 2:19 2:19

ЖАЛКА ДЪРЖАВА ! ДЕТСКА ГРАДИНА ЩЕ СЪБИРА ПАРИ ЗА ДА ПОМАГА НА СЕМЕЙСТВО ! ЗАЩО ПЛАЩАМЕ ДАНАЦИ И КАКВО ЛИ НЕ , ЩОМ НЯМА НА КОЙ ДА РАЗЧИТАМЕ ? ЖАЛКА ДЪРЖАВА С МИЗЕРНИЦИ ОПРАВНИЦИ !

Име
Име
26.02.2022 8:07 8:07
Отговор до  ГАЛОП

За сметка на това, Зелените боклуци си приеха в бюджета, 25 милиона, да хранят лешояди, а за деца в нужда нищо, ще пазим пумяри и катерици

Back to top button