Хасково

БЧК – Хасково събира дрехи, обувки и палатки за Украйна

Областният съвет на Българския червен кръст в Хасково започва от понеделник да приема помощи за хората в Украйна.

Пунктът на улица „Иларион Макариополски“ №2 до сградата на УНСС се подготвя от днес, като ще отвори утре в 9 часа. Вече има записани двама желаещи, които искат да направят дарение, съобщи за Haskovo.info председателят на Областния съвет на БЧК Минка Мечеринкова.

Най-неотложни са нуждите от нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали. Необходими са още палатки, фенери, батерии и генератори. Засега не се събират хранителни продукти.

Акцията се провежда поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалото население от войната в Украйна. Тя е по молба на Украинския Червен кръст и в координация и взаимодействие с българското правителство.

БЧК предоставя 10 000 швейцарски франка от своя Фонд „Бедствия, аварии и кризи“ по спешния апел на Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец в подкрепа на хуманитарните дейности на Украинския Червен кръст за посрещане на спешните и неотложни нужди на засегнатото население.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Serhat
Serhat
27.02.2022 15:33 15:33

Що за жалка акция?? Кой ще спи в палатки? Малкото желаещи да дойдат в Бг се настаняват в стабилни сгради. Дрехи и обувки има навсякъде! В коя година живеете???

Анонимен
Анонимен
27.02.2022 15:53 15:53
Отговор до  Serhat

Тези неща не са за хората, които ще дойдат тук. Те вероятно ще бъдат изпратени там, щом са по искане на техния червен кръст.

Back to top button