Регион

Община Стамболово трябва да почисти незаконни сметища след читателски сигнал

Община Стамболово ще трябва да почисти нерегламентирани сметища покрай пътя в местността Саръигрек, съобщиха за Haskovo.info от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково.

На 22 февруари читатели на Haskovo.info сигнализираха за купищата отпадъци, като изпратиха снимки. Хората поискаха боклуците да бъдат почистени.

От екоинспекцията се самосезираха и на 10 март е извършена проверка от експерт в присъствието на представител на общината. Установено е, че на въпросното място има образувани няколко нерегламентирани сметища с обща площ около 1 000 кв. м., състоящи се от битови и строителни отпадъци.

Съставен е констативен протокол и е дадено предписание на кмета на общината за почистване на замърсените терени със срок 28 май тази година. След това ще бъде извършена проверка за изпълнение на предписанието, допълват от РИОСВ.

Сигнал за купища отпадъци край Стамболово

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button